<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d29838799\x26blogName\x3d%C2%A4+Salih-N+Blogger+%C2%A4\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://putrahero.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://putrahero.blogspot.com/\x26vt\x3d8596779185385265688', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
¤ Salih-N Blogger ¤


Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us



Wednesday, June 21, 2006

Masalah berulang lagi...

Bimbang,risau,gelisah,tidak tenang,bercelaru,stress sering kali menganggu emosi aku disetiap bulan yg datang, berganti tahun demi tahun...asyik2 dengan masalah kewangan syarikat cc aku...ntah le ape nak jadi..
customer pulak makin hari makin kurang...ape tidak nya..hari semakin hari cc pun makin byk....so customer agak kurang.....mungkin ade silap dan kurang nya cc aku ni.Ape tidaknya...memula ada servis scan&printing dan skrg scanner aku tak guna da..printing pula rosak..nak beli ink printer pun susah...sebb mahal...bila ade ink..abg gf aku kerjakan print kertas kerja die...sudah tu tak bayar pula..geram pun ade...tp apa nk buat sebab family die ade share jgk...so serba sala..sepatutnya die le pikir bisnes buatla cara bisnes...Aku sedar cc ni makin lemah di timpa hutang kian datang....duit masuk sikit tp hutang makin byk menimbun...mana aku nak cari duit lagi...kepala otak aku da berserabut...bila di fikirkn terlalu byk aku nak bayar...mana aku nk sttle bil elektrikRM1 ribu lebih...stremix lg...tipon lg...kereta aku lg..kalau kreta aku tak gune minyak takpe jgk la...ni pon minyak da naik harga...RM10 buli pakai sehari je.. rasanya tak cukup la..walaupun aku selalu duduk kat cc ni 24jam tanpa berbuat apa2 (kurang guna komputer)..maknanya aku ni bkn yg kuat jalan gi sana gi sini...mungkin jarak rumah dengan bandar terlalu jauh, memula hantar gf aku balik rumah die ujung pulau ni...lepas baru le ke rumah aku...keesokan hari pun begitu..amik dan ke bandar...bile 12.30pg(tutup cc)..hantar lg balik...begitu la seterusnya...tp itu aku tak bimbang sgt..sebb aku masi handle...hal ni..yg membinggungkn aku mcm mn aku nak settle problem kewangan ni....baru2 aku ada terima surat dr bank sebb 2bln tertunggak byrn...so dlm surat tu die kate nk tarik kreta...alangkah terkejut nye aku...ada la dlm 600 lebih..camtu...lgpun kreta atas nama ayah aku...aku cume gune dan byr..Nsib baik la ayah aku jenis yg opn-minded...die settlekn byrn tertunggk tu...so utk byrn bln 6 ni aku da settle kn...fuuhh....selesai satu problem...skrg ni tinggal problem settle duit bil lg...stmyxRM2++, tiponRM1++.....hahaha.....3 angka ratus la tu....kalau takat ratus aku masih tak gentar...tp sewa premis cc ni RM1200...yg ni mana lak aku nak cari duit.....HAHAHA...duit cc kemana lari nya...habis byr bil la..itu satu hal....bil elektrik apa citer..sampai 1k lebih jgk...hahaha...aku gilaaa....budjet cc ni pun kalau ikut anggaran 3k sebln...termasuk gaji aku sekali kt dalam tu dgn gaji gf aku...haha...Memang menghairankn knp bil2 tu semua cecah 1k lebih...sebb tertunggak byrn Kenapa tertunggak byrn sebb bln sebelum nye cc ni mengalami kekurangan customer...ape taknya opn jam 10pg~8mlm kkdg tu sampai 11mlm...buku2 kira2 abis penuh dgn cttn nama customer yg dtg...tp kbykn nya...main RM1, 50sen...2-3 org tu adala sampai 10ringgit..bile total semua sekali baru dpt RM35~55....mati la kalau begini..

Posted by Miracle Mary Kay :: 7:55 PM :: 0 comments

Post / Read Comments

---------------oOo---------------